Zártkörű részvénykibocsátásról döntött az Alteo a társaságnál működő munkavállalói résztulajdonosi szervezet (MRP szervezet) 2024-2025-ös javadalmazási politikájához kapcsolódóan. A megújuló energiát hasznosító társaság kizárólag az MRP szervezetnek ajánlotta fel az értékesítésben való részvételt, hogy biztosítsa a javadalmazási politika végrehajtásához szükséges Alteo törzsrészvényeket.

A munkavállalói résztulajdonosi szervezet 1 136 742 000 forint értékben vállalat kötelezettséget az új részvények átvételére, melynek kibocsátási árát 2085 forintban állapította meg a vállalat igazgatósága. 

Fotó: Shutterstock

A társaság így 545 200 darab új zártkörű kibocsátásáról határozott, melynek ellenértékét az MRP szervezet megfizette, ezzel a bő félmillió törzsrészvény megszerzésére vonatkozó tranzakció lezárult.

A társaság alaptőkéje névértékén számítva 249 143 425 forintra emelkedett.

Az Erste kommentárja szerint az új részvénymennyiség kibocsátásával a potenciális részvényesi hígulás a néhány százalékos tartományban marad, amit  kompenzálnak a javadalmazási politikához kötött jó eredmények, hiszen a nélkül részvény kiosztásra nem kell számítani és hígulás sem következik be. A hír ezért összességében semleges.