Az AutoWallis Nyrt. a csoport stratégiai céljait támogató, céleléréshez kötött újabb javadalmazási politikát indított a Munkavállalói résztulajdonosi program (MRP) keretében. A harmadik programban az AutoWallis, valamint leányvállalatainak meghatározott vezetői és munkavállalói köre vehet részt. 

A programhoz szükséges 1 638 650 darab AutoWallis-törzsrészvényt az MRP szervezet az alapszabály értelmében megkaphatja az AutoWallistól, vagy közvetlenül megvásárolhatja tőzsdei ügylettel a kibocsátótól kapott forrásból, valamint a társaság részvényvételi opciót is biztosított az MRP szervezetnek. 

2019.03.05. Auto Wallis BMW szalon. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A program futamideje 24 hónap, és a részvényeket a javadalmazási politikában részt vevő személyek csak akkor kapják meg, ha a kitűzött eredménycélok teljesülnek. 

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy az évente hasonló struktúrában induló programok hatékonyan támogatják a társaság részvényesi értéket teremtő stratégiájának megvalósulását, és további motivációt jelentenek a kulcsvezetőknek a kitűzött célok eléréséhez.