Továbbra is jelentős felértékelődési potenciált lát az ANY Biztonsági Nyomda részvényeiben a Concorde, amely hétfő reggeli elemzői kommentárjában megerősítette a rájuk vonatkozó 2000 forintos célárat. Ez alapján harmadával érhetnek többet jelenlegi áruknál a társaság papírjai, amelyeket változatlanul vételre ajánl a brókerház.

A múlt pénteken érkező első negyedéves gyorsjelentés meglepően erős eredményszámokat hozott, 

az ötödével, 11,6 milliárd forintra bővülő árbevétel mellett a tavalyinál közel két és félszer nagyobb, 1,09 milliárdos adózott eredményt könyvelhetett el a nyomdacég. A jelentős javulást a lejáró személyes okmányok nagyarányú megújítása és az áprilisi parlamenti választása szállított szavazólapok is támogatták.

Készülnek az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjai az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Concorde pozitívan értékelte, hogy március végéig a társaság a brókerház által egész évre várt forgalom 30, nettó profitjának pedig 63 százalékát megtermelte, miközben a bolgár leánycég értékesítése sem fogta vissza a teljesítményt. Ugyancsak pozitívum, hogy a költségek emelkedése mellett is javultak az ANY árrései.

A befektetési szolgáltató szerint kedvezőtlen, hogy az a tavalyi magas bázisról 12 százalékkal visszaesett 2022 elején, így a forgalom harmada származott a külpiacokról.

A Concorde mindent egybevetve úgy véli, a lassuló világgazdasági növekedés és az emelkedő hozamkörnyezet mellett az ANY az egyik legjobb a közép- és kelet-európai régióban, mivel üzleti modellje ütésállónak tűnik. Ráadásul az orosz–ukrán háború miatt növekszik a kereslet az útlevelek iránt, ami kedvezően hathat a második negyedéves eredményre is.