Karl Marx szerint a munka és az alkotói tevékenység az, ami az embert megkülönbözteti az állatoktól, míg a Biblia szerint a munka Isten büntetése, amiért Ádám és Éva enni merészelt a tudás fájáról. A több mint 55 milliárd fontot kezelő Jupiter Fund élén álló Andrew Formica feltehetően inkább az utóbbi álláspontot részesíti előnyben a Bloomberg írása alapján.

Andrew Formica Jupiter Funds
Fotó: Jupiter Funds

Az üzletember ugyanis váratlanul bejelentette lemondását az eszközkezelő éléről, ami október 1-én lép majd hatályba, sőt azt is elmondta, hogy miután csaknem 3 évtizedet töltött Nagy-Britanniában, idősödő szüleihez közelebb szeretne lenni Ausztráliában. Jövőbeli terveit pedig ekként foglalta össze:

Csak a tengerparton szeretnék ülni és nem csinálni semmit.

Az 51 éves cégvezető 2019-ben érkezett a Jupiterhez, miután a Janus Henderson vezetőségi párbaját elvesztette a Dick Weil társvezérigazgatóval szemben, amire azután került sor, hogy a brit Henderson és az amerikai Janus összeolvadt.

Senior man with dog in white suit sitting at the beach
Fotó: Shutterstock

Azonban a Jupiter ügyfelei is folyamatosan vonták ki a pénzüket a vállalatból, mely az idei év első három hónapjában is folytatódott, így a befektetők ez alatt az idő alatt 1,6 milliárd fontot kértek vissza. Formicát a vezérigazgatói székben az eddigi befektetési vezető, Matthew Beesley váltja majd, ám az ő helyére még nem került új ember.