Bedobta a törülközőt a Revlon, a kozmetikumairól világhírű amerikai társaság nem bírta a harcot az online térben feltörekvő konkurenciával, és csődvédelembe menekült – jelentette a Reuters. A New York-i csődbírósághoz benyújtott iratokban 10 milliárd dollárra rúgó kötelezettségek szerepelnek, amelyek rendezése, az adósságok átütemezése megtörténhet a csődvédelem ideje alatt – amennyiben azt elrendelik. 

925925214 Revlon brand fingernail polish is arranged for a photograph in Tiskilwa, Illinois, U.S., on Wednesday, Feb. 28, 2018. Revlon Inc. is scheduled to release earnings on March 2. Photographer:  Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Daniel Acker / Bloomberg via Getty Images

A The Wall Street Journal néhány napja már hírt adott arról, hogy a Revlon tárgyalásokba kezdett hitelezőivel, de úgy látszik, ez egyelőre nem hozott megnyugtató eredményt.

Revlonnak az ellátási láncok felszakadozása, az alapanyagok hiánya és jelentős drágulása is gondot okozott az utóbbi időben, ugyanakkor szakértők a konkurenciát okolják a kozmetikai cég gondjaiért, megjegyezve, hogy maga sem kezelte hatékonyan a pandémiával megváltozott üzleti környezettel járó új kihívásokat. 

1384762273 LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 12: Rihanna celebrates the launch of Fenty Beauty at ULTA Beauty on March 12, 2022 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Fenty Beauty by Rihanna)
Rihanna barbadosi énekesnő Fenty Beauty nevű kozmetikamárkája is vásárlókat szipkázott el a Revlontól
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images for Fenty Beauty by Rihanna

A barbadosi énekesnő, Rihanna Fenty Beauty nevű kozmetikai márkája és Kylie Jenner amerikai influencer celebritás Kylie Cosmetics nevű szépészeti kollekciója is számos vásárlót vont el az olyan tradicionális márkáktól, mint a Revlon.