BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladja amerikai elektromos töltőhálózatát a Volkswagen

A megállapodást már kedden bejelenthetik.

A Volkswagen előrehaladott tárgyalásokat folytat, hogy eladja a Siemensnek az elektromos járművek töltésével foglalkozó Electrify Americában lévő kisebbségi részesedését. A megállapodást a Wall Street Journal szerint már ma bejelenthetik.

Giovanni Palazzo, president and CEO of Electrify America, speaks during AutoMobility LA ahead of the Los Angeles Auto Show on November 17, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Fotó: Patrick T. FALLON / AFP

 Az Egyesült Államokban a Siemens buszok, teherautók és nehézgépjárművek töltőberendezéseit gyártja wendelli üzemében, de vannak érdekeltségei Texasban, Kaliforniában, Dél-Karolinában és Georgiában is.

Az Electrify America a következő években 2 milliárd dollárt költene a terjeszkedésére, részben a Siemens befektetésére alapozva.

Az Amerikai Egyesült Államokban az ezer milliárd dolláros szövetségi infrastrukturális törvényjavaslatban 5 milliárd dollárt különítettek el az elektromos töltőállomások nemzeti hálózatának fejlesztésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.