Fellebbezést nyújtott be szerdán egy bíró azon döntésével szemben, mely nem engedélyezte, hogy véget érjen a milliárdos és az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti 2018-as megállapodás, melynek keretében Musk posztjait a Tesla ügyvédeinek kellene felügyelnie – írja a Reuters.

Noha a gyakran hajnali órákban, illetve saját bevallása szerint a WC-n ülve posztoló cégvezető eddig sem tűnt úgy, hogy betartaná a megállapodást, amit az SEC is észrevett, ám ez szokás szerint nem járt hátrányos következményekkel a Tesla-vezér számára.

SpaceX Conducts In-Flight Abort Test In Florida
Fotó: PAUL HENNESSY

A megállapodás egyébként azt követően jött létre, hogy a dél-afrikai származású milliárdos az SEC szerint becsapta a befektetőket, amikor 2018. augusztus 7-én azt írta a Twitteren, hogy már a pénz is rendelkezésre áll ahhoz, hogy a Teslát kivezesse a tőzsdéről. Musk szerint az egyezség sérti a szólásszabadsághoz való jogát.

Az üzletember egyébként a jogsértő megnyilvánulásának teret Twittert is szeretné felvásárolni, bár egyre kisebb az esély, hogy a tranzakcióra sor kerül, noha tény, a vállalat elméletileg kötelezheti szerződésben vállalt kötelezettségei betartására a milliárdost, igaz, ehhez évekig tartó pereskedésen keresztül vezetne az út.