Szombaton a kriptopiacot hatalmába kerítő eladási hullám még inkább csak az ethert és az alt-coinokat érintette, miközben a többé-kevésbé őrizte értékét, ám vasárnapra már a legrégebbi is megadta magát és az árfolyam 28 ezer dollár alá csökkent, miközben tovább folytatódott a tágabb piac zuhanása is, így az ether már 1500 dollár alatt kapható.

arany Golden bitcoin crumble cracking dust falling esik, cryptocurrency kriptovaluta piac market crash 2021, Close up, depth of field, black background.
Fotó: Shutterstock

A tegnapi írásunkban a Binance zsetonját emeltük ki, mely jobba bírta a nyomást az árfolyamon, és a bitcoinnál is kisebb mértékben veszített értékéből, ám azóta az ötödik legnagyobb kriptovaluta is 24 óra alatt elért több mint 10 százalékos mínuszon van túl a CoinGecko adatai alapján.

Az esés hátterében feltehetően a vártnál gyengébb és a drágulás lassulásának visszafordulását jelző pénteki amerikai inflációs adat állhat, mely a tengerentúli tőzsdéket is a mélybe rántotta a hétvégén. A hétvégén zárva tartó tőzsdék számára sem tűnik jó előjelnek a 7/24 nyitva lévő kriptopiacok gyengélkedése, várhatóan a jövő héten is folytatódik a menekülés a kockázatos eszközökből a hagyományos börzéken is.