Folytatta pénteken is a hét közepe óta tartó emelkedő szériát a BUX, amelynek záróértéke pénteken 1,1 százalékkal, 39 659 pontra nőtt. A hazai azonnali részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forintot tett ki.

MOL OTP tőzsde részvények business man celebrates his success goal on stock exchange background
Fotó: Shutterstock

A stagnáló Richteren kívül a vezető részvények mindegyike erősödött. Az OTP napközben 2 százalék feletti pluszban is járt, ám végül valamivel több mint 2 milliárd forintos forgalom mellett 1,9 százalékkal, 8150 forintig drágult. 

A Mol, amelynek papírjaival ezúttal közel 2,5 milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket, tehát a legnagyobb forgalmú címét ezúttal elhódította az OTP-től, másfél százalékkal, 2942 forintig erősödött. Az előző tőzsdenapokon remekül szereplő Richter viszont ezúttal nem tudott elmozdulni csütörtöki, 7510 forintos záróáráról. A Magyar Telekom ugyanakkor az előző napi zakó után 1,7 százalékkal, 305 forintra szépítve zárta a hetet.

A kisebb kapitalizációjú tőzsdei cégek részvényei közül a Delta Technologies volt a legizmosabb, hiszen 12,8 százalékkal, egészen 38,9 forintig száguldottak a papírjai.

Hatalmasat ralizott a hazai fizetőeszköz. Az euróért késő délután már csupán 401, míg a dollárért 397,4 forintot kellett adni.