Közel 17 százalékkal lőtt ki hétfőn a kriptotőzsdét üzemeltető Coinbase részvényárfolyama a Nasdaqon, követve a és az ethereum raliját.

A világ első számú kriptopénzének számító bitcoin hat százalékkal, 22 240 dollárra, a befektetők körében ugyancsak kedvelt ethereum pedig 10 százalékkal, 1478 dollárra erősödött a hét elején.

Coinbase,Logo,On,Screen,With,Bitcoin,Coins.,Ljubljana,,Slovenia,- Coinbase logo on screen with Bitcoin coins. Ljubljana, Slovenia - April 06 2021
Fotó: Shutterstock

A két adja a Coinbase kereskedési forgalmának több mint a felét, a platformot üzemeltető cégnek így kapóra jön, hogy az elmúlt időszak eladói hulláma után újfent rátaláltak a befektetők a digitális eszközökre.

A technológiai részvények is jól teljesítenek hétfőn, a Nasdaq index 1,4 százalékos plusszal messze kiemelkedik a vezető amerikai részvényindexek közül. Az S&P 500 0,7, a Dow Jones pedig félszázalékos emelkedést mutat a nap első felében. A kockázatos eszközök iránti lelkesedést fűtheti, hogy a befektetők most éppen arra fogadnak nagyobb tételben, hogy a Fed kevésbé agresszív lépésekkel igyekszik megfékezni az elszabaduló inflációt.

A Coinbase kurzusa a mai nagy ralival együtt is 75 százalékkal zuhant az idén. A borús gazdasági kilátások miatt összeomló kriptopénzárfolyamok mellett további eladói nyomás alá helyezte a részvényt, hogy egy múlt hónapban kiszivárgott belsős levelezés szerint a cég alkalmazottainak közel ötödétől készül megválni.