Alacsony, valalmivel több mint hárommilliárd forintos forgalomban ereszkedik péntek kora délután a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX délután két óráig 0,3 százalékkal került lejjebb, a 44 ezer pont közelébe.

Az irányt az OTP és a Mol mozgása jelöli ki, a két blue chip egyaránt 0,7 százalékkal gyengül. A bankpapírt 9452, az olajtársaság részvényeit 2932 forinton jegyzik. A Richter ezzel szemben 0,7 százalékos emelkedéssel 8120 forintra kapaszkodott fel, a Magyar Telekom kurzusa pedig 0,5 százalékos plusznál, 320 forintnál jár.

MOL OTP tőzsde részvények business man celebrates his success goal on stock exchange background
Fotó: Shutterstock

A nap sztárja az Alteo, amely a délelőtti oldalazás után begyújtotta a rakétákat, és közel 8 százalékkal új történelmi csúcsra, 3070 forintra szaladt fel. 

Az eddigi rekord 2860 forint volt, amit augusztus elején ért el a kurzus. A vállalat papírjaival 47 millió forint értékben kötöttek üzletet ma, amivel az OTP, a Mol és a Richter mögött a negyedik legforgalmasabb a pesti parketten.

A megújuló energiákat hasznosító társaság háza tájáról nem érkezett hír, a közelmúltban azonban több jelentős akvizíciót is bejelentett, miközben az energiapiaci viszonyok továbbra is kedvezőek számára. Az árfolyam idén már 40 százalékot ralizott, miközben a BUX 13 százalékos mínuszt hozott össze. Az új generációs energiaszolgáltató augusztus végén teszi közzé első féléves jelentését.

 

Remekel a forint is, amely a jelentős magyarországi autóipari beruházásról érkező híreket követően a 395-ös szint közeléből egészen 392-ig erősödött az euróval szemben, ami 0,6 százalékos napon belüli elmozdulást jelent.