Kedden délután már 415 forintnál is magasabban jegyezték a dollárt a devizapiacon. Ezzel megdőlt az idén júliusban beállított 414,43-os dollár-forint történelmi csúcs. 

Close-up,Of,Money,Banknotes.,Different,Currencies,Cash.,Focus,On,Euro
Fotó: Shutterstock

Bár az RSI-indikátor már a túlvett tartományba ért, de fordulatra utaló jelzés még nem látható a grafikonon, s immár a 422,92-nál húzódó 200 százalékos Fibonacci-szint a következő ellenállás – mondta a VG-nek Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. 

 

A dollár már hétfőn paritás alatt zárt az euróval szemben, s a keddi kereskedésben eddig ugyan kitartott a 0,99-os szint, ám az elemzők szerint itt nincs érdemi technikai támasz. A Fibo-szintek alapján 0,9850 közelében, majd 0,98 közelében adódnak potenciális megállók, míg a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonala a 138,2 százalékos Fibo-szinttel egyezik meg jelenleg, 0,97-nél. Ráadásul az euró-forint, amely kedden délelőtt még csak tesztelte, délután áttörte a 410 közelében húzódó rendkívül fontos ellenállási szintet. Az ellenállási szint szignifikáns áttörése esetén a 416-417-es tartományig nyílna tere a forintgyengülésnek az euróval szemben.

Mindezek után a forint nehezen tarthatja magát a dollárral szemben.