A negatív nemzetközi befektetői hangulatban kedden délelőtt is folytatódott a lejtmenet a Budapesti Értéktőzsdén. 

Ám a délelőtti mínuszok után délben a BUX 0,05 százalékos pluszba kapaszkodva, kitolt egy zöld periszkópot a grafikonon, hogy onnan pásztázza a 13 órára meghirdetett rendkívüli kormányinfó üzeneteit. 

Az OTP hétfőn ismét a kilencezer forintos szint alatt zárt, ám a letörés megerősítése helyett, kedden hamar visszakapaszkodott, s délben már 9072 forinton jegyezték a bankrészvényt.

A Mol délelőtt letörte 2800 forintos támaszt, de 2730 forintos szint délben még kitartott.

A Richter szinte ráült a 7900 forintos meghatározó támaszra,

melynek letörése 7750 forintig nyitna teret az esésnek, míg felfelé tekintve, a 8060 forintos ellenállás a rövid távú emelkedés horizontja. 

A Magyar Telekom délig nem ébredt fel, míg 

a 4iG és a Masterplast 140-140 milliós forgalommal a nagyok közé kapaszkodott ezen a délelőttön.

Ráadásul, a Masterplast bő 3 százalékos pluszban virított.

Az euró-forint kedden délelőtt a 410 közelében húzódó rendkívül fontos ellenállási szintet tesztelte, ám az áttörés elmaradt, s délben már 409 közelében mozgott a jegyzés. 

Az ellenállási szint szignifikáns áttörése esetén a 416-417-es tartományig nyílna tere a forintgyengülésnek, bár itt már jegybanki beavatkozás valószínűsíthető. A forint piacára nagy hatással van az euró-dollár paritás és jelentősen megmozgathatja az árfolyamot a kedden 13 órára beharangozott rendkívüli kormányinfó.