A nagy alapkezelők által negyedévente közzétett adatokból kiderül, hogy Soros György a technológiai részvényekre fogadott az elmúlt időszakban – írja a Bloomberg. A magyar származású üzletember befektetési alapja bevásárolt többek között az Amazon, a Salesforce és az Alphabet részvényeiből, de az American Campus Communities nevű cégben is mintegy 200 millió dollárért vett újabb részvényeket. (Az American Campus felvásárlását a Blackstone az idén áprilisban jelentette be.)

Fotó: Shutterstock

Soros emellett úgy döntött, 20 millió dollárért Tesla-papírokat is vesz a portfólió június 30-i állapotát bemutató jelentés szerint, de 168 millióért vásárolt az Allegheny nevű társaság részvényeiből is. 

A milliárdos alapjának amerikai részvényekből álló része mintegy 4,6 milliárd dollárra rúgott a második negyedév végén, ami azt jelezheti, hogy Soros sokat vesztett a negyedév során, hiszen ez 664 milliós csökkenés az előző negyedév végéhez képest.

A felsorolt eszközök összértéke is 22 milliárd dollár alá csökkent, noha a Bloomberg szerint az év elején még 28 milliárd felett állt. Azonban miután Soros a vagyona nagy részét eladományozta, az alap által kezelt portfólió jelentős része az üzletember által létrehozott alapítványok vagyona, míg a személyes vagyonát 8,5 milliárd dollárra becsülik.