Nagyon erős támaszzóna húzódik a BUX indexben 37 500–38 500 pont között. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent az árfolyam mozgástere a kialakult alacsonyabb csúcspontoknak köszönhetően. Júniusban és július elején látványosan csökkent az index volatilitása, alig több mint 2000 pontos tartományban mozgott a BUX. Július közepén intenzív emelkedés kezdődött, 42 300 pontig emelkedett a BUX, így az árfolyamnak sikerült áttörnie a csökkenő trendvonalat.

Várni kell a fordulatra

 A kedvező technikai kép alapján folytatódhat az emelkedés, a következő erős ellenállás 43 500 pontnál húzódik. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP-ben még nem érkezett meg a fordulat, közben a Richter már hetek óta emelkedik.

Az OTP árfolyama megszenvedte az orosz–ukrán háborút , a különadók pedig további lendületet adtak az árfolyam esésének. Február elején még 18 320 forint magasságában mozgott a kurzus, innen több mint 55 százalékos esésnél jár a A pénteki kereskedést 8120 forintnál zárta az árfolyam, de 7750-nél is járt múlt héten, ennél alacsonyabb szinten 2017-ben volt utoljára. Lassú lecsorgás látható jelenleg a bankpapírban, erős támaszt a 7750 forint környéke jelent, fordulós jelzések egyelőre nem láthatók a részvényben.

Fotó: BUX árfolyam-alakulása

A hazai blue chipek közül a Mol sokáig kiemelkedően teljesített, de a különadókkal kapcsolatos bejelentés után átmenetileg megtorpant az emelkedés. Április közepén érte el az árfolyam a legutóbbi csúcspontját 3200 forintnál, ezen a szinten 2019 közepe óta nem járt az olajpapír. Innen egy korrekció érkezett, május végén már 2400 forint alatt is járt az árfolyam. Június elejétől ismét emelkedik az árfolyam, a 3200 forintos legutóbbi lokális csúcspontig van még tere az emelkedésnek, jelenleg a rövid távú technikai kép is ezt támasztja alá.

Fantasztikus Richter, gyatra Telekom

A Richter árfolyama 6500–7700 forint között oldalazott hónapokon keresztül. Július elején elindult felfelé a kurzus, és a 7700 forintot is sikerült áttörnie az árfolyamnak. Technikai alapon jelenleg van még tere a további emelkedésnek, ráadásul erőteljes vételi erő látható a részvényben. A következő ellenállás 8900 forintnál húzódik.

Töretlen a Magyar Telekom árfolyamának zuhanása, július közepén 293 forintnál is járt, ami nyolc és fél éves mélypontot jelent. A részvényben május végén indult a lejtmenet, akkor még 320 forintnál mozgott a kurzus, és innen kezdődött az intenzív csökkenés. Nagyon stabil eső trend látható jelenleg a Magyar Telekomban, és fordulós jelzések egyelőre nem érkeztek. A következő erős támasz 270 forintnál található. Az első ellenállást 330 forint jelenti, ennek a szintnek az áttörésével érhetne véget a csökkenő struktúra, de a tartós emelkedés nagyon bizonytalan lenne még a szint felett is.