Noha és a Twitter közötti ügyben eljáró bíró engedélyezte, hogy a Tesla-vezér csatolja ellenkeresetéhez a közösségi média renegát biztonsági főnökének, Peitar Zatkónak az állításait, azt már nem engedélyezte, hogy emiatt tovább húzódjon a pereskedés, és többet kelljen várni a tárgyalásra.

The Twitter feed of entrepreneur and billionaire owner of Tesla and Space X Elon Musk seen in this photo illustration in Warsaw, Poland on 01 September, 2022.
Fotó:  Getty Images

A delaware-i vállalati bíróság részéről kijelölt Kathaleen McCormick szerint akár négyhetes csúszás is további károkat okozhat a Twitter számára. Musk jogi csapata kedden kérte, hogy halasszák el az október 17-én kezdődő ötnapos tárgyalást, hogy legyen lehetőségük jobban megvizsgálni Zatko vádjait, különös tekintettel az adatbiztonsági kérdésekre – írja a Reuters.

Musk csekély eséllyel kecsegtető próbálkozása az általa aláírt szerződés megsemmisítésére a múlt hónapban kicsit erősebbé vált, miután a Twitter egykori biztonsági főnöke olyan információkat hozott nyilvánosságra, amelyek talán komolyabb alapot adnak Musknak arra, hogy elálljon a 44 milliárd dolláros üzlettől.