Több mint négyszeresére nőtt a csoport eredménye egy év alatt, a féléves EBITDA csaknem duplájára ugrott – hangsúlyozta a VG Podcastnak Szekeres Viktor. Az árbevétel szerkezete kedvező irányba mozdult el. 

Szekeres Viktor nagy eredménynek tartja, hogy jelentősen nőtt a rendszeres, folyamatos szerződéseken alapuló árbevétel aránya, amely az összes bevétel 65 százalékát teszi ki. 

Az igazgatóság elnöke a VG Podcastnak azt mondta, a rendszeres árbevételek képezik a növekedés alapját, ezt 75-80 százalékra tervezi növelni a menedzsment 2025-re. Az árbevétel 28 százaléka külföldről származik. A növekedési lehetőségek a magyar piacon végesek, az igazi motor a külföldi piac lehet a Gloster számára hosszabb távon – hangsúlyozta Szekeres.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A társaság több mint megháromszorozta alkalmazottainak számát az elmúlt évben. Az FF Next Technologies Kft. felvásárlása volt a társaság hetedik akvizíciója, a felvásárlással a cég nemzetközi szoftverfejlesztési üzletága 21 fővel bővült.

 

Az iparágban a bevételek többsége a második fél évben realizálódik, de az igazgatóság elnöke szerint az első félévi számok ismeretében ki lehet jelenteni, hogy az idei növekedés feltételei már adottak a Gloster számára. 

Az üzletágak közül a legnagyobb árbevétel-növekedést az intelligens épületek üzletág érte el (plusz 266 százalék).

 

A Gloster-papírok a BÉT Xtend kategóriájában forognak, keddi záróáruk 1050 forint volt. A menedzser szerint jövőre sor kerülhet a standard kategóriába való átlépésre, és a közkézhányad, illetve a likviditás növelésére.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast