Az Apple beruház a nap- és szélerőművek létrehozásába az öreg kontinensen, valamint felszólította beszállítóit, hogy az eszközök gyártását tegyék szén-dioxid-mentessé – írja a Reuters.

New Apple IPhone 14 Illustrations
Fotó: STR

A cupertinói cég még 2020-ban kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ig megszünteti a szén-dioxid-kibocsátást a teljes üzletágában, köztük az ellátási láncában is.

Az amerikai vállalat mostantól megköveteli beszállító partnereitől, hogy számoljanak be az Apple-termékek gyártásával kapcsolatos semlegességi célokról, és évente ellenőrizni fogja az elért eredményeket. Az Apple beszállítói – többek között a TSMC, az SK Hynix, az STMicroelectronics és a Yuto – vállalták, hogy az cég termékeinek teljes gyártása során tiszta energiát, például szél- vagy napenergiát használnak.

Eltökélt szándékunk, hogy változást hozunk a világba

– indokolta a lépést Tim Cook vezérigazgató. Az elmúlt években számos vállalat kötelezte el magát, hogy csökkenti a karbonlábnyomát, mivel az éghajlatváltozás egyre nagyobb hangsúlyt kap a befektetők és a szabályozók körében. A cégek emiatt a globális ellátási láncokat is figyelemmel kísérik.

Az Apple közölte: az európai beruházások részei annak a stratégiának, amelynek célja, hogy kezelje a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 22 százalékát, amely az ügyfelek által a készülékek töltéséhez használt villamos energiából származik.

A tervezett beruházások összesen évi 3 ezer gigawattóra új megújuló energiát adnak a hálózathoz, és a vállalat célja, hogy a kontinensen az összes Apple-eszközt alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamos energiával lássa el.

Hátradőlhetünk, nem jelent veszélyt az Apple Airtag használata repülés közben

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) megerősítette, hogy az Apple AirTag nyomkövető eszközben található lítium mennyisége elenyésző, így biztonságos a repülés alatti használata.