Nagyobb eséssel indult a szerdai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX 1,2 százalékkal került lejjebb. A hazai befektetőket is megriasztották a tegnap esti események, a tegnap esti leállása, valamint a NATO-tag Lengyelország földjére hulló orosz rakéták.

Az OTP árfolyama 3,6 százalékkal zuhant a tőzsdenyitáskor, a Mol kurzusa 1 százalékkal került lejjebb. Az olajtársaság egyébként már tegnap este igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy biztosítani tudja az ország energiaellátását. A Richter félszázalékos mínuszban rajtolt, a Magyar Telekom 1,7 százalékkal erősödött a nyitáskor.

Megnyugodott a forint az éjszaka.

A magyar fizetőeszköz a tegnap esti rakétatámadás hírére az azt megelőző 406 forintos eurókurzusról meredeken gyengült, a kereszt egészen 413 forintig szúrt fel, majd az éjszakai órákban ismét leereszkedett, és a piacok nyitásakor 406 forinton állt. 

Hasonló utat járt be a zloty is, míg tegnap este 4,7762 zlotyt kellett adni a közös pénz egységéért, mostanra 4,751-re erősödött.

A Brent olajfajta kurzusa enyhén emelkedett, 93,82 dollárt kell fizetni az északi-tengeri olajfajtáért. Az amerikai WTI hordója 86,70 dollárt ér.