Jelentős felértékelődési potenciál van a PannErgy részvényeiben az OTP Bank friss elemzése szerint. A bankház továbbra is vételre ajánlja a geotermikus energiát hasznosító társaság papírjait, amelyektől a megerősített, 1670 forintos 12 havi célár alapján közel 36 százalékos rali várható.

pannergy.com
 

A bankház szerda délután kiadott elemzői kommentárjában kedvezően értékelte a vállalat számára múlt héten megítélt két, összesen mintegy 2,6 milliárd forint összegű beruházási támogatást. Ezek közül az egyik a miskolci geotermikus projekt harmadik termelőkútjának lemélyítéséhez kapcsolódik, míg a másik egy Budapest közelében létesítendő geotermikus termelőkút kialakítását célozza.

Az OTP becslése szerint az északkelet-magyarországi bővítés 15-20 százalékkal növeli a miskolci projekt kapacitását. A jövő évi induláskor 70 terajoule-lal növelheti a társaság hőtermelését, az EBITDA-hozzájárulása pedig kezdetben 120 millió forint lehet. Később azonban éves szinten 120-160 TJ-lal nagyobb hőértékesítést remélhet tőle a PannErgy.

A bank elemzője emellett nagyon biztatónak ítéli a budapesti projektről szóló híreket, mivel az új beruházás komoly növekedési lehetőséget kínálhat a vállalat számára. Jelenleg azonban sok a bizonytalanság a projekt költségeivel, megvalósíthatóságával és terjedelmével kapcsolatban, ezért ennek várható eredményhatását nem építette be vállalatértékelési modelljébe az OTP, ahogyan a miskolci bővítés implikációit sem árazza be a nagybank, amíg nem érkeznek további információk a projekt részleteiről.

A PannErgy árfolyama másfél százalékot ereszkedett szerdán, az idén azonban 16 százalékkal értékelődött fel a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájában és a BUX indexben is jegyzett papír.