Velős magyarázatot adott a Twitter újsütetű ura, arra, hogy miért bocsátja el a közösségimédia-óriás alkalmazottainak a felét: a cég hatalmas veszteséget termel. 

Elon Musk & Twitter
Fotó: Muhammed Selim Korkutata / AFP

A Twitteren írta a következőt:

A Twitter munkaerő-lefaragását illetően nincs más választás, amikor a cég napi több mint 4 millió dollárt veszít.

Hozzátette: akit elbocsátanak, annak háromhavi végkielégítést ajánlottak, ami 50 százalékkal több a törvényben előírtnál.

A napi négymillió dollár több mint 1,6 milliárd forintnak felel meg a jelenlegi devizaárfolyamon.

Ideiglenesen bezárja irodáit a Twitter

A Twitter átmenetileg bezárta irodáit és megszüntette a munkavállalók hozzáférését a belső rendszerekhez, mivel megkezdődnek a leépítések a platformnál. A tervek szerint a vállalat mintegy 3700 alkalmazottat bocsát el.

Emellett Musk a legutolsó posztjában visszaszólt azoknak, akik a Twitter Blue Check szolgáltatásának tervezett áremeléséért bírálták, ezek között volt Stephen King, a horrorkönyvek királya.

Üssenek egész nap, de 8 dollár lesz

– írta. A pipajeles kék pötty, amelyet a Twitter azoknak a felhasználóknak a nevéhez és posztjaihoz tesz, amelyeknek a megbízhatóságát ellenőrizte, jelenleg havi 5 dollárba kerül, eredetileg ezt 20 dollárra tervezték emelni.

A berágott horrorkirállyal alkudozik Musk a Twitteren

Twitter-posztban reagált Elon Musk a klasszikus horrorkönyvek szerzője, Stephen King tiltakozására, aki bejegyzésében a Twitter Blue Check szolgáltatásának meglebegtetett áremelését tette szóvá.