A Twitter ideiglenesen bezárta irodáit és megszüntette a munkavállalók hozzáférését a belső rendszerekhez, miután közölte a dolgozókkal, hogy e-mailben értesítik őket arról, hogy elbocsátják őket vagy sem.

Twitter
Fotó: Shutterstock

Annak érdekében, hogy a Twittert egészséges pályára állítsuk, pénteken a globális létszámcsökkentés nehéz folyamatán fogunk keresztülmenni

– olvasható abban az e-mailben, amit a közösségi médiavállalat a munkatársaknak küldött a Reuters cikke szerint. A Twittert felvásárló Elon Musk a tervek szerint a platform mintegy 3700 alkalmazottjának, vagyis a munkaerő felének leépítését tervezi a költségek csökkentése érdekében. A vállalat a KPMG tanácsadó céget bízta meg a nemzetközi piacokon, köztük Ázsiában, hogy segítsen az elbocsátásokban egy neve elhallgatását kérő forrás szerint.

A Twitter az üzenetben azt írta, hogy irodái ideiglenesen zárva lesznek, és minden belépőkártyás hozzáférést felfüggesztettek. A cég közölte, hogy azokat az alkalmazottakat, akiket nem érint az elbocsátás, a munkahelyi e-mail-címükön keresztül értesítik. Az elbocsátott munkatársakat a következő lépésekről a személyes e-mail-címükre fogják értesíteni.

A Twitter munkatársainak tweetjei szerint az elbocsátások a mérnöki, kommunikációs, termék- és tartalommegosztási területen dolgozó munkatársak között vannak.

A Twitter ellen csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be az alkalmazottak, akik szerint a vállalat a szövetségi és a kaliforniai törvények megsértésével tömeges elbocsátásokat hajtott végre anélkül, hogy a szükséges 60 napos előzetes értesítést megadták volna.

A kereset arra is kérte a San Franciscó-i bíróságot, hogy rendelje el a platform korlátozását abban, hogy az elbocsátandó alkalmazottakat anélkül kérje dokumentumok aláírására, hogy tájékoztatná őket az ügy függőben tartásáról.

Az ukrán First Lady hálás Elon Musknak, de bízik benne, hogy a béke-tweetje csak egy véletlen hiba volt

Olena Zelenska, az ukrán elnök felesége egy lisszaboni online csúcstalálkozón mondott beszédet, ahol szóba hozta Twitteren közzétett béke-posztját, amiben az annektált területek végleges elcsatolásának lehetőségéről írt. Zelenska elmondta, hogy hálásak a világ leggazdagabb emberének a rengeteg segítségért, de hozzátette, hogy ezzel a bejegyzéssel minden ukrán embernek fájdalmat okozott.