Nagyüzem lesz jövő kedden, november 8-án a Budapesti Értéktőzsdén, több közepes kapitalizációjú kibocsátó is publikálja negyedéves számait, így tesz a Magyar Telekom is. 

Budapest 2020.09.18.Magyar Telekom (Allee) üzletfoto: Kallus György/Világgazdaság Budapest 2020.09.18. / Magyar Telekom (Allee) üzlet / foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A távközlési szolgáltató által készített konszenzus szerint 191 milliárd forint lehetett a negyedéves bevételük. Az EBITDA megközelíthette a 65 milliárd forintot, míg az üzemi eredmény kicsivel 28 milliárd felett alakulhatott, a nettó profitvárakozás pedig 15,6 milliárd forint. A konszenzus alapján (éves összevetésben) több mint 7 százalékos forgalomnövekedésre, ugyanakkor az adózott nyereség közel 20 százalékos visszaesésére lehet számítani. 

 

A Telekom-papírokkal szerda délután 296-297 forinton kereskedtek, az idén az árfolyamuk jelentős mértékben, több mint 28 százalékkal esett.

 Ebben lehetett szerepe az állampapírpiaci hozamkörnyezet komoly emelkedésének: a Telekom-részvények árazásában elsősorban a várt mértéke játszik szerepet, ezt a hozamot vetik össze a befektetők a kockázatmentes magyar államkötvények hozamával. A tízéves állampapír hozama jelenleg 10,4 százalék, így a Telekom-papírok várható osztalékhozama ezzel nem versenyképes.