Nem tett jót a piacoknak a vártnál jobb amerikai GDP-adat, ami miatt ismét a további jegybanki szigort kezdték el beárazni a befektetők. A nap nagyobb részében oldalazó nyugat-európai tőzsdeindexek lefordultak a tengerentúlról érkező hírre, és zömében egy százalék feletti eséssel zárták a napot.

2021.09.09.  OXO Technologiesbecsengetés, BÉT.BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A pesti börze egy erős hajrával megúszta a nagyobb veszteséget, a BUX a zárás előtt nem sokkal megérkező vevőknek köszönhetően csekély, 0,1 százalékos ereszkedéssel, 45 538 ponton végzett csütörtökön.

A hazai nagypapírok közül ezúttal a Magyar Telekom vitte a prímet, a távközlési 1,2 százalékkal 352 forintra drágult, maga mögé utasítva ezzel a BUX teljes mezőnyét. A Mol részvényesei 0,3 százalékos emelkedést könyvelhettek el, az olajrészvény 2640 forintról várhatja a folytatást. 

A legforgalmasabb blue chip, az OTP árfolyama 0,1 százalékkal, 10 440 forintig került feljebb. A Richtert viszont adták a kereskedők, a gyógyszeripari vállalat kurzusa 0,9 százalékkal 9020 forintra esett vissza.

Az indextagok közül a Graphisoft Park fogta ki a legrosszabb napot, az ingatlanos társaság árfolyama 3,1 százalékot esett.

A forint nap közben a 403-as szint felett is járt az euróval szemben, a tőzsdezárásra azonban ismét valamivel kevesebb, mint 401 forintért váltották a közös európai fizetőeszközt. Egy dollárért 378,3 forintot kértek nem sokkal délután öt óra után, ami stagnálást jelent a keresztárfolyamnál.