Nem indult zökkenőmentesen az adatszolgáltatás péntek reggel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A börzeüzemeltető honlapján ugyanis közel egy órával a kereskedés indulása után is az előző napi BUX-záróértékadatok szerepelnek, és a vezető hazai papíroknál is a keddi piaczárás utáni helyzetet láthatják a befektetők.

Frissítés: A BÉT kommunikációs osztálya nem sokkal 13 óra előtt jelezte, hogy az oldal már rendben működik.

A BÉT honlapja január 27-én délelőtt. Fotó: MediaWorks

Kedden egyébként a tengerentúli is bakival nyitott, egy technikai rendszerhiba miatt számos részvénynek nem volt nyitóárfolyama, így azokról téves valós idejű információk jelentek meg, ami óriási árfolyamkilengéseket okozott. A kereskedést emiatt ideiglenesen le is kellett állítani, tőzsdepánik viszont szerencsére nem alakult ki.

A Világgazdaság még a tengerentúli incidens kapcsán véleményt kért a BÉT-től. A pesti tőzsdeüzemeltető válasza szerint még a legkörültekintőbben megszervezett üzemeltetés mellett is előfordulhatnak hasonló esetek. Az elsődleges és legfontosabb teendő ilyenkor egyrészt az, hogy az összes érintett felé egyértelmű és nyílt kommunikációt folytasson az adott tőzsde. 

A reggeli hiba kapcsán lapunk ismét megkereste a tőzsdeoperátort, hogy mi okozta a hibát. 

A BÉT azonnali piacához kapcsolódó grafikonok jelenleg nem frissülnek a honlapunkon. Kollégáink már dolgoznak a hiba elhárításán. A kereskedés és az árfolyamok megjelenítése zavartalanul működik

– válaszolta a VG-nek a tőzsde.