Október és november során töretlen lendülettel kapaszkodott felfelé a BUX index, szeptember végétől több mint 25 százalékot emelkedett az árfolyam. Az index a 37 500–38 000 pont közötti támaszzónából rugaszkodott el felfelé, és a kitartó emelkedésnek köszönhetően az árfolyam elérte a 46 800 forintnál húzódó ellenállást. Technikai alapon van tere az emelkedésnek, de előtte a 46 800 forintnál található ellenállást is át kellene törnie az árfolyamnak.

 

Az OTP nagyot emelkedett tavaly október-november során, az árfolyam december elejére már 11 000 forint fölé emelkedett. Innen jött egy korrekció 9850 forintig, amelyet oldalazás követett. Az évet emelkedéssel indította a bankpapír, január első három hetében nagyot ralizott az árfolyam. Az OTP technikai képe továbbra is kedvezően alakul, rövid távon folytatódhat az emelkedés. Másfél héttel ezelőtt áttörte a 11 000 forintnál található erős ellenállást, a következő erős szint 13000 forintnál található.

Nagyot zuhant december elején a Mol árfolyama, az üzemanyagár-sapka eltörlése mélybe küldte az olajpapírt. Azóta egy sávban zajlik a kereskedés 2570–2720 forint között, arra érdemes figyelni, hogy innen melyik irányba sikerül a Molnak kitörnie. A következő erős támasz 2320 forintnál húzódik, ahol szeptemberben járt utoljára a kurzus. A sávból érkezhet felfelé is kitörés, ebben az esetben visszatöltheti a a decemberben hagyott rést, és célba veheti a 2910 forintnál húzódó lokális csúcspontot.

A Richter árfolyama október és december között nagyot emelkedett, a rali 9100 forint környékén akadt el, ahonnan hirtelen nagyot esett. Egy erős ellenállás is húzódik 9100 forintnál, de az esés igazi katalizátora egy új különadó bejelentése volt. A Richter árfolyama január elejére 8000 forintra esett, ahonnan megpróbált talpra állni. Amíg a 8000 forintos támasz tartja az árfolyamot, addig a további emelkedés lehetőségére érdemes figyelni. Erős ellenállás a 9100–9300 forint közötti zónában húzódik.

A Magyar Telekom árfolyama október végén érte el mélypontját 276 forintnál. A kurzus 13 éves minimumra esett, és több hónapig tartó lejtmenet után sikerült emelkedő irányba fordulnia november elején. Az elmúlt közel három hónap alatt több mint 35 százalékot nőtt az árfolyam, és egyelőre is töretlen az emelkedés. A múlt pénteki kereskedésben az árfolyam elérte a 380 forintos ellenállást, de egyelőre nem sikerült e szint felett zárnia. Pedig e felett újabb tere nyílna az emelkedésnek, de hónapok óta töretlenül kapaszkodik felfelé a Magyar Telekom, ezért bármikor elindulhat egy korrekció a további emelkedés előtt.