Az optimizmus uralta az amerikai tőzsdéket hétfőn, a vezető részvényindexek jelentős erősödéssel zárták a kereskedést, ahogy a befektetők elkezdték beárazni annak lehetőségét, hogy a Fed a hónapok óta tartó agresszív szigorítás után lassítani készül a kamatemelés ütemén.

BEF-alapok, részvények, növekedés Businessman hand kéz rámutat pointing finger to növekedés growth sikeres success pénzügyi finance üzlet business chart of metaverse metaverzum technology financial graph investment analízis diagram on analysis stock market tőzsde  background with digital economy exchange.
Fotó: Shutterstock

A Dow Jones ipari átlag index 0,8 százalékot erősödött, 33 628 pontig. Az S&P 500 index 1,2 százalékos emelkedéssel 4019 pontig kapaszkodott, és december 13 óta először pihent meg a 4000-es szint felett.

A főként technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq Composite pedig az előzőknél is nagyobb ralit indított, és végül 2 százalékos pluszban, 11 364 ponton zárt hétfőn.

Holnap a negyedéves tengerentúli gyorsjelentési szezon is folytatódik, a nagybankok után most a nagy technológiai cégek kerülhetnek a befektetők fókuszába.