Csökkenő profitot jelentett a tavalyi utolsó negyedévről a Blackstone alternatív befektetési alapkezelő. A New York-i cég 557,9 millió dolláros, azaz részvényenként 75 centes nettó eredményről számolt be, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 1,4 milliárd dolláros, azaz részvényenként 1,92 dolláros nyereségével. 

A profit morzsolódásában fontos szerepet játszott az ingatlanbefektetések értékcsökkenése. 

A Blackstone kezelt vagyona a tavalyi utolsó negyedévben 974,7 milliárd dollárra emelkedett az előző negyedévi 950,9 milliárd és az egy évvel korábbi 880,9 milliárd dollárról. A negyedévben 43,1 milliárd dollárral, a teljes évben pedig 226 milliárd dollárral nőtt a De ez sem volt elég ahhoz, hogy a Blackstone eszközállománya elérje a 2018-ban kitűzött ezermilliárd dolláros célt. Bár ezt csak 2026-ra vállalták, de korábban mégis úgy nyilatkozott a menedzsment, hogy már 2022-ben összejöhet. 

Daily Life In New York,
Brownstone apartment houses in Manhattan, New York, United States, on October 22, 2022. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A felosztható eredmény, vagyis a részvényeseknek visszaadható készpénz 1,3 milliárd, azaz részvényenként 1,07 dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 2,3 milliárd, vagyis részvényenként 1,71 dollárral. Ám még ez is 

meghaladta az elemzők részvényenként 95 centes osztalékbecslését.

A Blackstone magánhitel-portfóliója, amely szinte teljes egészében változó kamatozású 2,4 százalékkal felértékelődött a riportált negyedévben, ahogy a kamatok emelkedtek. A Blackstone fedezeti alapjainak a befektetései 2,1 százalékkal emelkedtek.

A Blackstone-részvény árfolyama 4,34 százalékot emelkedett csütörtökön napon belül.