Részvényenként 107,3 forintos kifizetéséről tervez javaslatot tenni a Duna House igazgatósága az április 27-én esedékes közgyűlésen.

Fotó: FOLDI D. ATTILA

A 3,69 milliárd forintos összeg kifizetését a tavalyi évre kitűzött várakozások teljesítése tette lehetővé, így a vállalat részvényenként 25,86 százalékos (a február 28-i záróértékhez viszonyítva) osztalékot fizethet majd ki részvényeseinek, ha a közgyűlés ezt jóváhagyja.

A Duna House (DH) negyedik negyedéve a korábbi év azonos időszakához képest 89 százalékkal, 8,9 milliárd forintra bővülő árbevételt és megháromszorozódó, így 1,6 milliárd forintra rúgó EBIDTA-t hozott a vállalat számára.

A teljes éves teljesítmény hasonlóan ragyogóan alakult a DH számára: a csoport éves viszonylatban 109 százalékkal emelkedő, 30,3 milliárd forintos árbevételt, 49 százalékkal, 3,5 milliárd forintra emelkedő tisztított core EBIDTA értéket és 31 százalékkal, 2,3 milliárd forintra erősödő tisztított core adózott eredményt ért el. 

Ezen felül ingatlanfejlesztői tevékenysége további 1 milliárd forintos EBIDTA-t generált, így 2022-es évre kitűzött eredménycélokat a cég teljesíteni tudta. 

Az erős utolsó negyedév mögött az olasz leányvállalatok kiváló teljesítménye és a Forest Hill projekt lakásainak folytatódó értékesítése áll a vállalat jelentése szerint. 

A Forest Hill projektből a negyedik negyedév végéig a lakások összesen 44 százalékát adták át, az eddig összesen elszámolt 4,1 milliárd forint árbevételen 1,04 milliárd forint EBITDA-t realizált a csoport, amiből 1,2 milliárd forintnyi árbevételt és 550 millió forint EBITDA-t 2022. negyedik negyedévében. A jelenlegi értékesítési árak mellett a csoport még további 4,7 milliárd forint nettó cash flow-t vár a projektből 2022. végét követően – áll a cég közleményében.