A kínai Lenovo Group Ltd. 24 százalékos bevételcsökkenésről jelentett pénzügyi harmadik negyedéve alapján, ami a második egymást követő visszaesés, mivel tovább csökkent a számítógépek és az okostelefonok iránti globális kereslet.

Demak,,Indonesia,-,Febuary,17th,,2021,-,Lenovo,Laptops,With
Negyedével zuhant a Lenovo bevétele.
Fotó: Shutterstock

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (PC) világelső gyártója pénteken közölte, hogy a december végével záródott negyedévben 15,3 milliárd dollár volt a bevétele, ami 24 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Elemzők várakozásának átlagában nagyobb bevétel, 16,39 milliárd szerepelt.

 

Az adózott eredmény 32 százalékkal, 437 millió dollárra csökkent.

 

A Lenovo hongkongi részvényei 4,5 százalékos mínuszban álltak pénteken, közép-európai idő szerint röviddel reggel hét óra előtt.

A Gartner informatikai piackutató cég a múlt hónapban azt közölte, hogy az idén valószínűleg második egymást követő évben csökken a PC-k és mobiltelefonok kiszállítása a világon. A tavalyi 16 százalékos visszaesés után 2023-ban várhatóan 6,8 százalékkal csökkennek a PC-kiszállítások a Gartner szerint.

Továbbra is csúcstartó a Lenovo a PC-k között

A személyi számítógépek kiszállítása világszerte 15 százalékkal, 74,252 millióra esett a szeptember végével zárult három hónapban éves összevetésben az alacsonyabb kereslet miatt – közölte az International Data Corporation amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat.