Fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetében a pesti Xtend-piacán jegyzett Cyberg az április 3-ra összehívott közgyűlése napirendjére tűzte a cég önmaga ellen indítandó csődeljárásának kérelmezését - közölte a társaság hétfőn a BÉT honlapján.

csődbefektetők
Fotó: Shutterstock

Amennyiben a részvényesek megszavazzák a csődeljárás megindítását, a közgyűlés utasítja Rózsa Balázst, a társaság igazgatótanácsának elnökét, hogy tájékoztassa a munkavállalókat a csődeljárás lefolytatása iránti kérelem benyújtásáról, és tegyen meg mindent, ami a vállalat csődeljárásának megindítása és lefolytatása során szükséges.

A digitális közösségi ösztönző és értékesítő platformot fejlesztő Cyberg Corp. pénteken hívta össze közgyűlését, amelyre eredetileg a cég felszámolását vették napirendre, ám időközben Rózsa Balázs közvetett részvénytulajdonosként indítványozta a csődvédelem igénybe vételét.

A  társaság által az elmúlt hónapokban lefolytatott reorganizációs törekvések – írták – sajnálatos módon nem jártak sikerrel, ezért a további működés a fizetésképtelenség miatt nem biztosítható. 

A 2022-es év adózott vesztesége várhatóan eléri a 388 millió forintot, az előző évi 186 millió forintos mínuszhoz képest.

Egy korábban már publikált per kapcsán a cégnek céltartalékot is kell képeznie, ami további eredményrontó hatással jár.

A jelenlegi helyzetben a társaság elsőszámú céljává a hitelezői érdekek védelme vált.