BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitörően jó hangulattal zártak az amerikai piacok

Széles körben emelkedtek a részvények szerdán. A hangulatot javította a bankszektor állapota miatti aggodalmak mérséklődése, és a technológiai iparági részvények értéke is jelentősen emelkedett.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1 százalékkal, 32 717,60 pontra nőtt, az S&P 500 mutatója pedig 1,4 százalékkal, 4027,81 pontra emelkedett. A főként technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq Composite 1,7 százalékos növekedés után 11 926,24 ponton zárt a kereskedési nap végén.

Famous,Wall,Street,And,The,Building,In,New,York,,New
Fotó: Ventdusud / Shutterstock

A nagy technológiai részvények is emelkedtek. A Meta és a Netflix több mint 2 százalékot, az Apple közel 2 százalékkal, az Amazon pedig több mint 3 százalékkal zárt magasabban. A Micron részvényei több mint 7 százalékot emelkedtek, miután a csipgyártó közzétette a második negyedéves pénzügyi számait. Az Nvidia és az AMD félvezetők részvényei is egyaránt több mint 1 százalékot növekedtek. A regionális és a nagybankok, mint a Citigroup és a Goldman Sachs, részvényei szintén emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.