BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb árfolyamhullámokat kavart a Fed-elnök folytatódó meghallgatása

Powell pontosított, a kamatemelés mértéke továbbra is nyitott. Erre a Dow lecsúszott, az S&P 500 és a Nasdaq feltápászkodott.

Határozott irány nélkül, hullámzó határidős jegyzésekkel várták a tengerentúli részvénypiacok a szerdai tőzsdenyitást. Jerome Powell Fed-elnök keddi szenátusi meghallgatása eleve borongóssá tette a hangulatot, ráadásul a szerdai képviselőházi meghallgatás aggodalmat keltett. Powell csak a már kedden elmondottakat ismételte, ám annyit pontosított, hogy a Fed nyitva hagyja az esetleges kamatemelés mértékét, mert a piac a keddi szavait úgy értelmezte, hogy 50 bázispontos kamatemelésre készülnek a jegybankárok. 

Wall Street-Street Sign
This is the actual street sign in front of the New York Stock Exchange.
Fotó: GettyImages

Bár a délutáni kereskedésben minden fontosabb részvényindex esett a tengerentúlon, tőzsdezárásra csak a klasszikus DIJA ragadt enyhe, 0,18 százalékos mínuszban. 

A széles piacot leképező S&P 500 0,14 százalékot emelkedett, míg a technológiai fókuszú Nasdaq Composite még feljebb kapaszkodva, 0,40 százalékos pluszban zárt.

A tízéves referencia-államkötvény hozama 3,949 százalékra csökkent a keddi 3,974 százalékról, míg a kétéves hozamok 5,024 százalékra emelkedtek 5,011 százalékról.

Kínos incidens miatt esett több mint 3 százalékot a Tesla, miután vizsgálat indult, mert 

az egyik modell kormánykereke két esetben is lelazult

 menet közben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.