BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki a jobb tőzsdés: a magyar gyerekek megverték a tanárokat, és rekordot döntöttek

Az OTP-, a Mol- és a Zwack-részvények voltak a legkeresettebbek.

Rekordszámú, csaknem 2500 diák és tanáraik részvételével zajlott a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A négy héten át tartó verseny folyamán a versenyzők közel 31 ezer megbízást teljesítettek, a legkedveltebb részvényeknek az OTP, a Mol és a Zwack bizonyultak. A tanulók versenyét a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője nyerte 15,13 százalékos hozamával, míg a tanárok között a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola oktatója végzett az élen, 13,2 százalékos hozamot elérve.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány ingyenes tőzsdejátéka 2023-ban immár nyolcadik alkalommal adott lehetőséget a játékosoknak, hogy összemérjék befektetési érzéküket. A játék a középiskolások mellett ezúttal a 7–8. osztályosokat is megszólította, emellett természetesen a tanárok és a szülők is versenybe szálltak. Az indulók március 6. és 31. között, 19 kereskedési napon keresztül tőzsdézhettek, az elmúlt évekhez hasonlóan, kétmillió forint értékű virtuális tőkével gazdálkodva. A kereskedést a BÉT Prémium kategóriájú, valós időben kibocsátott részvénypapírjaival bonyolíthatták le a játékosok.

Az idei verseny az indulók számát tekintve rekordot döntött: majdnem 2500 tőzsdecápa regisztrált, összesen 32 592 kötést bonyolítottak le a négy kereskedési héten, ebből 30 672 megbízást eredményesen. 

A versenyen az OTP Bank részvényei voltak a legkelendőbbek, az összes megbízás mintegy 13 százalékát szolgáltatva. A bankpapírt a Mol követte 2570 megbízással. 

A dobogó harmadik fokára, a másik két blue chip részvényt megelőzve a Zwack került, 2217 kötéssel, a negyedik helyen pedig a Richter végzett 1928 kötéssel. A mid-cap papírok közül emellett többek között az Akko, az Opus és a Masterplast részvényei is népszerű választásnak bizonyultak a részvevők körében.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.