Romló eredményt, borús kilátást és hervasztó betétkivonásokat jelentett hét elején a világ egyik legnagyobb letékezelő bankja, a State Street. A bostoni bankház a 12. helyet foglalta el eszközérték szerint az amerikai bankok tavaly év végi listáján. Úgy tűnik, máris megvan a válasz a betétkivonásra. A State Street új befektetési terméke nyugdíjszerű, örökölhető életjáradékkal kecsegtet.

Stuttgart,,Germany,-,05-22-2021:,Smartphone,With,Logo,Of,American,Financial
Fotó: Shutterstock

A havi kifizetések 65 éves korban kezdődnek, és egész életen át folytatódnak. A tervezett hozam 6 százalék, ám ha valakinek a számlaértéke időközben nullára csökken, ami 

az átlagosnál hosszabb élettartam és az elhúzódó medvepiac kombinációjaként állhat elő,

akkor 4,5 százalékos hozamot biztosít a termék. A befizetéseket részvényportfóliókba és kötvényekbefektetésekbe ágyazzák. A fiatal munkavállalóknak részvénytúlsúlyos, a előtt állóknak kötvénytúlsúlyos portfóliót ajánlanak. 

A State Street tárgyalásokat folytat a munkaadókkal, vannak érdeklődők, de még senki sem kötelezte el magát

– mondta Bob McGowan, a State Street Global Advisors ügyvezető igazgatója. 
Az ötlet nem új. A BlackRock befektetésialap-kezelő 373 milliárd dollárnyi nyugdíjszerű járadékot ígérő alapot kezel az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol 11 munkáltató 500 ezer munkavállalóval kötelezte el magát a LifePath Paycheck mellett.