bioüzemanyag

Egy amerikai gyorsétteremlánc meglepő húzása: üzemanyaggá alakítják át a használt étolajt

A Chick-fil-A gondoskodik arról, hogy a használt étolaj jó helyre kerüljön.
2022.03.25 Olvasási idő:

2018-ig lehet kedvezményes jövedéki adója az E85-ös bioüzemanyagnak

A benzinnél kisebb jövedéki adómértékkel 2018-ig forgalmazható az E85 jelű, 85 százalékban bioetanolt tartalmazó üzemanyag Magyarországon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.
2013.03.19 Olvasási idő:

Whisky hajthatja az autókat?

Autók üzemanyagául fog szolgálni a whiskypárlás mellékterméke - erről kötött megállapodást egy skót szeszfőzde és egy egyetem.
2012.09.26 Olvasási idő:

Óriásit hibázott az EU, mégsem érnek semmit a bioüzemanyagok?

Egy az Európai Unióhoz tartozó szakértői szervezet tanulmánya szerint Brüsszel óriásit hibázott, amikor a bioüzemanyagok környezetre gyakorolt hatását kalkulálta, ez pedig alapjaiban változtathatja meg a területre vonatkozó irányelveket.
2011.09.19 Olvasási idő:

Ezért győzheti le a földgáz a bioüzemanyagokat

Az első generációs bioüzemanyagokkal kapcsolatosan külföldön és itthon is egyre gyakrabban és meggyőzőbben vetődnek fel komoly aggályok. Az eddig is egyértelmű volt, hogy gazdaságosságuk jóval elmarad a hagyományos üzemanyagokétól, és csak jelentős támogatással piacképesek. Egyidejűleg azonban láthatóvá váltak azok a közvetlen és közvetett hatások is, amelyek megkérdőjelezik, hogy hosszabb távon alternatívaként kezeljük.
2011.07.20 Olvasási idő:

Már biztos: Jöhetnek az algával és faforgáccsal hajtott repülők

Úgy tűnik sokéves várakozás után végre zöld utat kap az algából, faforgácsból és növényi kivonatokból készült bioüzemanyag légiközlekedésben való mindennapos használata. Az ASTM International nemzetközi szabványtestület július 1-jén ugyanis engedélyt adott kerozin és egyéb organikus eredetű anyagok keverékéből készült üzemanyag használatára.
2011.07.07 Olvasási idő:

Hamburgerből, chipsből készít biodízelt egy cég

A Nagy-Britanniában használt üzemanyagok ötödét szolgáltató Greenergy 50 millió fontos beruházással új üzemet épített, amelyben ételmaradékokból állít elő bioüzemanyagot.
2011.05.13 Olvasási idő:

A zöld üzemanyag többet árt, mint használ?

Az Európai Uniónak a bioüzemanyagok bevezetésére vonatkozó célkitűzései "nem etikusak" – véli egy a bioetikával foglalkozó Nuffield Tanács jelentése.
2011.04.14 Olvasási idő:

Világpremier: a Lufthansa elsőként alkalmaz bioüzemanyagot

2011 áprilisától bio-szintetikus üzemanyag kerül az Hamburg és Frankfurt között közlekedő Airbus 321-esbe.
2010.11.30 Olvasási idő:

December 5-től kötelező lehet a bioüzemanyag minden forgalmazónál

Ha a parlament elfogadja a vonatkozó törvényjavaslatot, akkor 2010. december 5-től minden üzemanyagforgalmazónak kötelező 6 százaléknyi bioüzemanyagot értékesíteni, ellenkező esetben januártól már büntetést is kell fizetniük.
2010.10.05 Olvasási idő: