Az EU-Solar 20 százalék fölötti piaci részesedéssel, száz főt megközelítő foglalkoztatotti létszámmal és 10 milliárd forintot meghaladó árbevétellel rendelkezik. A vállalat 2022 májusa óta jelen van a Budapesti Értéktőzsde középvállalati piacán, az Xtenden. 

2021.05.17.Gloster Infokommunikációs Nyrt.foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság 2021.05.17.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
 

A cég az idén hajtotta végre első részvénypiaci műveletét, amellyel részesedést vásárolt a szintén Xtenden lévő Gloster Infokommunikációs Nyrt.-ben. Ahogy arról Szekeres Viktor, a Gloster alapítója és igazgatóságának elnöke, valamint Petre András, az EU-Solar társalapítója és vezetője közösen tájékoztatják a nyilvánosságot: 

a tranzakció nem csupán egy pénzügyi művelet, hanem az első lépés a potenciális együttműködési lehetőségek feltérképezésében. 

Az EU-Solar több kapcsolódó területre, például az intelligens hálózatok és az e-mobilitás irányába is kiterjesztette tevékenységét.  

A mostani tranzakció az első lépése egy bizalmi folyamatnak, amelynek során megvizsgáljuk, hogy működési szinten a jövőben milyen szinergiák lehetnek a két cég tevékenysége között=.

– mondta el Petre András. 

A Gloster menedzsmentje örömmel fogadja, ha a magán és intézményi befektetők mellett tőkeerős, alapvetően más területről érkező társaságok válnak befektetővé. Maga a tranzakció egy klasszikus részvényvásárlási folyamat volt, amelyben a Szekeres Viktor Vagyonkezelő Alapítvány vett részt, erről a részvényügylet lezárásakor Szekeres Viktor mint vezető tisztségviselő tájékoztatott.