Kedden tette közzé negyedéves jelentését az Őrmester, a társaság egy részvényre jutó eredménye az idei első negyedévben 1 ezer forint lett, ami 90 százalékos zuhanás éves alapon. A cég árbevétele 684 millió forint volt, az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest 15 százalékos a növekedés. A menedzsment a 2023-as tervek alapján továbbra is bővülő árbevételt és növekvő eredményt vár a költségek és ráfordítások szoros kontrollja mellett. Ugyanakkor az ukrajnai háború és a gazdaságban tapasztalható recessziós folyamatok hatásai ma még nehezen prognosztizálhatók.   

Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt.
Fotó: Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. / Facebook

A riport kiemeli, hogy az idei első negyedévben a meglóduló s annak hatásai vevői és alvállalkozói oldalon befolyásolták a piaci környezetet. Ami 

présbe szorította a marzsokat.

 Alvállalkozói oldalon a bérigények, vevői oldalon a költségek emelkedtek.

A negyedév kiemelkedő eseménye volt

a Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.-vel. való szerződéskötés, amelynek várhatóan megközelítőleg évi nettó 194 millió forint árbevételt jelent a cégnek. Az első negyedév további nagyobb szerződései összesen éves szinten csaknem 200 millió forint további árbevételt generálnak.

A magyar vagyonvédelmi piacon továbbra is sok a piaci szereplő. A jelentős mennyiségű szolgáltató zöme kizárólag az élőerős szolgáltatásban van jelen, a távfelügyeleti és a biztonságtechnikai szolgáltatások nyújtásával lényegesen kevesebb vállalkozás foglalkozik. Mindhárom tevékenység országos szintű lefedésére csak néhány szereplő képes, ez 

az Őrmesternek lehetőséget ad a további piacszerzésre.

A gazdasági válság, a háború, illetve a megugró infláció okozta piaci kihívások újra felszínre hoztak olyan ágazati problémákat, amelyek torzítják a versenyt. Az Őrmester eltökélt a transzparens működés mellett, még akkor is, ha ez – esetenként és ideiglenesen – pozícióvesztéssel járhat. A napon belül 8 százalékos felpattanással reagált a gyorsjelentésre, de az elmúlt egy évben 800 forint alól 500 forint fölé csorgott le a kurzus.