Az 50 ezer pontos szint közelében akadt meg a BUX index emelkedése, a hét elején leszúrt egészen 49 ezer pont közelébe, majd emelkedés indult, de nem sikerült a korábbi lokális maximum fölé kerülni. A vezető részvények közül az OTP negatív korrekcióba kezdett, a Mol esetében is hasonló folyamatokat lehet látni. A Magyar Telekom is egy korábbi támasz alá került, így rövid távon a korrekció folytatódására van esély. A Richter viszont fontos rövid távú ellenállást próbál éppen áttörni.

Az OTP technikai képe

Az OTP árfolyamában negatív korrekció indult, a csütörtöki kereskedésben alacsonyabb tetőről fordult, ami az MACD indikátor mozgása mellett erősíti a további csökkenés lehetőségét. Ennek során visszatesztelhető lehet elsőként a 11 542 forintos támasz, majd akár a korábbi fordított fej és vállak alakzat magenta színnel jelzett nyakvonala is 11 250 forint közelében. Ezt követően viszont ismét emelkedés jöhet, amíg a magenta trendvonal sértetlen, pozitív a technikai kép.

A Mol technikai képe

A Mol árfolyama számára támasz húzódik 2965 forintnál, amelyhez hamarosan felérhet a meredek emelkedő trendvonal. Ha a későbbiek folyamán ez a támasz letörik, a 30 napos mozgóátlag jelenthet újabb támaszt, ez jelenleg 2898 forintnál található.

A Richter technikai képe

A Richter árfolyama a 30 napos mozgóátlagot próbálja áttörni, ha sikeres lesz, folytatódhat az emelkedés. A közelben ellenállást képez a 38,2 százalékos Fibo-szint 8442 forintnál, ezt követően a korábbi emelkedő trendvonal képezhet akadályt, de a későbbiekben a 23,6 százalékos Fibo-szintig is megnyílhat az út.

A Magyar Telekom technikai képe

A Magyar Telekom jegyzése fontos támasz alá került, így a 409,50 forintos szint már rövid távú ellenállást jelent. A következő, 402,77 forintnál húzódó Fibo-szintet már meg is szúrta a jegyzés. A Bollinger-szalagok szűkülni kezdtek, a következő hetekben érdemes lesz figyelni. Időközben kirajzolódott egy csökkenő trendcsatorna, amelyet pirossal jelöltünk.