Ötvenezer pont felett zárta a pénteki kereskedést a BUX index. 2022 elején volt utoljára ennél magasabb szinten az árfolyam, egyelőre van még tere az emelkedésnek, a következő erős szint 52 000 pontnál húzódik. Március óta stabil az emelkedés az indexben, május végén törte át az árfolyam a 47 000 pontnál húzódó erős ellenállást, és ezután begyorsult az emelkedés.

A következő legyűrendő akadály 52 ezer pontnál van

Nagyot emelkedett az utóbbi hetekben az OTP, a pénteki kereskedést 12 080 forintnál zárta a kurzus, ahol több mint egy éve nem járt az árfolyam. A 11 550 forintnál húzódó erős ellenállás áttörésével indult meg az árfolyam felfelé, a kitöréssel további tere nyílt az emelkedésnek. Erős ellenállás csak 13 000 forint magasságában található.

Május nagy részében a Mol a 2750–2810 forint közötti sávban mozgott. Az oldalazást emelkedés előzte meg, március közepe óta emelkedő trendben kapaszkodik felfelé az árfolyam. Az átmeneti megálló után, május végén kitört az árfolyam, június közepére sikerült 3000 forint fölé emelkednie, de a múlt hét korrekcióval telt, és 2960 forintnál zárta a napot az olajpapír. Meredek emelkedő trend látható hónapok óta, de a 3000–3150 forint közötti erős ellenállászóna akár hosszabb időre is megállíthatja a kurzust.

A Richter egy emelkedő trendben kapaszkodik felfelé, amely március végén kezdődött. Május közepén volt egy korrekció, amelynek során az árfolyam 8400 forintról 8000 forint környékére zuhant, majd egy támasz kialakítása után ismét emelkedés kezdődött. Június elején újabb csúcsra tudott kapaszkodni az árfolyam, de a 8815 forint megállította az emelkedést, és újból korrekció indult. 

A múlt hét során sikerült az árfolyamnak egy támaszt kialakítania 8250 forint felett, és emelkedés kezdődött.

Egy erős trendben kapaszkodik felfelé az árfolyam, az utóbbi korrekciók során magasabb mélypontról sikerült az árfolyamnak emelkedő irányba fordulnia, az aktuális technikai kép alapján van még tér felfelé. A következő ellenállás a 8815 forintos korábbi lokális maximum, amely felett a 9100 forintnál található tavaly decemberi csúcspont lehet a következő megálló.

Májusban két alkalommal is nagyot zuhant a Magyar Telekom árfolyama. Mind a két alkalommal a 438 forintos ellenállásról pattan le az árfolyam, és 410 forintig esett. Az utóbbi két hétben oldalazás alakult ki egy nagyon szűk sávban, 404–412 forint között. A távközlési társaság kurzusa nagyot emelkedett az utóbbi hónapokban, tavaly októberben még 280 forint környékén járt a ahonnan több mint 55 százalékot emelkedett a 438 forintos ellenállásig. Az intenzív rali után nem meglepő, hogy az erős szint megállította az árfolyamot, és oldalazás alakult ki. A következő támasz 400 forintnál található, ha sikerülne erről a szintről visszapattannia az árfolyamnak, akkor újra elindulhatna a 438 forintos ellenállás irányában, amelynek áttörésével

a Magyar Telekom közel három és fél éves csúcsra tudna kapaszkodni, és megnyílna a tér a 460 forintnál húzódó ellenállásig.