BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dől a befektetők pénze a BlackRockhoz

A tőzsdék idei felfutását sokan az alacsony költséggel kereskedhető ETF-ek segítségével lovagolják meg, ez a trend szépen hozott a BlackRocknak is.

Már 9400 milliárd dollárt tesz ki a BlackRock befektetési alapjaiban kezelt vagyon összege, legalábbis ennyi volt a második negyedév végén – tette közzé friss számait a társaság pénteken. 

BlackRock Headquarters Ahead Of Earnings Figures
A pedestrian holding a smartphone passes in front of BlackRock Inc. headquarters in New York, U.S, on Tuesday, April 13, 2021. BlackRock Inc. is scheduled to release earnings figures on April 15. Photographer: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images

Mint írták, a gondjaikra bízott megtakarítások piaci értékét a részvénypiac első féléves felülteljesítésének köszönhetően sikerült növelni, de friss tőke is bőven érkezett a blackrockos alapokba, a nettó beáramlás 80 milliárd dollár volt, amelynek nagyobb része (57 milliárd dollár) hosszú távra ajánlott befektetési termékekbe vándorolt. 

A befektetők zöme nem igényel szofisztikált vagyonkezelést, inkább az alacsony költséggel elérhető termékeket keresi, így nem meglepő, hogy a Blackrock ETF-ekbe (tőzsdén kereskedhető alapok) 48 milliárd dollárral több tőke érkezett, mint amennyit kivettek onnan. Kicsit aggasztó ugyanakkor, hogy nettó 4,3 milliárd dollár hagyta el a részvényekbe fektető ETF-jeiket, holott elemzők ide 21 milliárdos nettó vagyonbeáramlást prognosztizáltak. 

Mindenesetre a BlackRock a vagyonkezelésen 1,4 milliárd dollár korrigált nettó profitot realizált, 25 százalékkal a tavalyi bázis és 10-zel a konszenzus felett. 

Mindezt ráadásul 1 százalékkal 4,5 milliárd dollárra csökkenő bevétel mellett hozta össze a világ vezető vagyonkezelője. A társaság részvényei idén kevésbé remekelnek, teljesítményük plusz 4,4 százalék volt.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.