A Twitter korlátozza, hogy naponta hány tweetet olvashatnak a felhasználók: a hitelesített fiókok 10 ezer, az ellenőrizetlen fiókok ezer posztot láthatnak naponta. A frissen regisztrált és kék pipával nem rendelkezők pedig csak napi 500 bejegyzést nézhetnek meg. Bejelentkezés nélkül pedig nem lehet tweetet olvasni.

Kaunas, Lithuania 2022 April 5: Twitter logo on smartphone and Elon Musk in the background. Elon Musk joins Twitter board
Fotó: Shutterstock

szerint az ideiglenes intézkedésre azért volt szükség, hogy megakadályozzák botok adatgyűjtését. Az üzletember eredetileg 6 ezer, 600 és 300 megtekintéses korlátozást vezetett be, de a felhasználók reakciói miatt módosított a limiten – írja a Reuters. Musk 2022 októberében vette meg Twittert, majd elbocsátotta a cég állományának 80 százalékát, köztük a tartalommoderátorokat. Tavaly novemberben letiltott vagy felfüggesztett felhasználók tízezreinek tette lehetővé a mikrobloghoz való újracsatlakozást.

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a cég háza táján: egykori és jelenlegi alkalmazottak több tíz millió dollárt követelnek a 2022-ben elmaradt prémiumok miatt, valamint több eljárás folyik a cég ellen kifizetetlen bérleti díjak és számlák miatt. Legutóbb 17 zenei kiadó indított pert a vállalat ellen, ők a szerzői jogok megsértése miatt 250 millió dollár kártérítést követelnek a platformtól. A közelmúltban Linda Yaccarino, az NBCUniversal médiaóriás korábbi reklámügyi vezetője lett a Twitter új vezérigazgatója: elsősorban az üzleti tevékenységet felügyeli a platformon, amely anyagi gondokkal küzd.

Több mint egymilliárd kattnál jár egy Twitter-bejegyzés – Nem hisznek a szemüknek

Nem találnánk ki, mi van a posztban, amely a Twitter statisztikái szerint több mint egymilliárd látogatóra tett szert, holott nem egy sokmilliós táború, jegyzett influenszer tette ki. Sokan azonban hitetlenkednek a kattintásszámot látva, olyannyira, hogy megkérdőjelezik a Twitter statisztikáinak hitelességét, bár a közösségimédia-alkalmazás közölte, hogy nem ennyi emberről van szó, hanem ennyi látogatásról.