A korábbi hetek értékesítési adataihoz képest visszaesett a magánbefektetői kereslet, mindössze 20,7 milliárd fogyott a múlt héten a legnépszerűbb magyar befektetési termékből, a Prémium Magyar Állampapírból. 

Már csak 0,25 százalék a kamatprémium. Sokan elmennek mellette? Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Egy héttel korábban sokkal jobban pörgött az értékesítés, akkor 111,7 milliárd forintnyi PMÁP-ot vásároltak a magyarok. A jókora különbség magyarázata az, hogy annak a hétnek az első két napján még lehetett vásárolni a korábbi sorozatokból, amelyeket még a magasabb kamatprémiummal bocsátottak ki. A PMÁP-papírok ezzel együtt messze a legnépszerűbb állampapír-befektetések, július közepén lépte át az állomány a 6000 milliárd forintot. 

Az új sorozat az felett 0,25 százalékos prémiummal kamatozik, de más is változott a kondíciókban, például a futamidő is hosszabb, a részletekről itt írtunk. 

Itt pedig azt részleteztük , hogy a PMÁP mellett a Bónusz és a Bubor-indexált változó kamatozású állampapírok is kevesebbet hoznak a konyhára. 

Ebből a cikkünkből pedig az is kiderül, hogyan változott az egy személy által megvásárolható PMÁP-limit. 

Aki nem csak a PMÁP-ra figyelt, 30-40 százalékot kereshetett magyar állampapírokkal

Hihetetlen népszerűek a Prémium Magyar Állampapírok, de az elmúlt nyolc-kilenc hónapban a hagyományos magyar állampapír-befektetések sokkal többet hoztak a konyhára, a hosszabb lejáratú kötvényekkel kevesebb mint egy év alatt 30-40 százalékot lehetett keresni.