A Duna House leányvállalata, a Hgroup S. p. A. szeptember 22-én befektetési és együttműködési megállapodást írt alá a Professione Casa S. p. A.-val, Olaszország egyik legnagyobb ingatlanügynökségével, amely országszerte 280 irodával rendelkezik. A megállapodások bizonyos feltételekhez kötöttek, amelyeknek 2023. október 30-ig kell teljesülniük. 

20210403 Budapest 
Duna House  iroda
eladó lakás 
ingatlan

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Olaszországban erősíti jelenlétét a Duna House. Fotó: Vémi Zoltán / Világazdaság

A megállapodás értelmében a Hgroup 10 százalékos tulajdonrészt vásárol a Professione Casában, és kizárólagos együttműködést alakít ki az olasz cég ügyfelei számára hitelközvetítői szolgáltatások nyújtására.

A Hgroup a befektetésért és az együttműködésért 1,5 millió euró fix díjat, valamint az együttműködés által generált ügyletek mennyiségétől és minőségétől függő további díjat fizet. 

A fix díj meghatározó részét még az idén fizeti ki a magyar társaság. A Duna House várakozásai szerint a Professione Casával való együttműködésből származó bruttó fedezet két-három éven belül fokozatosan eléri a kétmillió eurót. A vállalatok közötti együttműködés legalább 15 éves időtartamra szól. 

A magyar ingatlanközvetítő csoport teljesítménye a vezetőség várakozásainak megfelelően erősen romlott a második negyedévben. Árbevétele éves alapon 21 százalékkal, 7,1 milliárd forintra csökkent, míg az EBITDA-nál 28 százalékos csökkenést könyvelt el a cég, az adózott eredménye pedig 7 százalékkal, 838 millió forintra esett. Az év második felére viszont már javulást vár a menedzsment, amely augusztus végén megerősítette egész éves eredménycéljait is.

A Budapesti Értéktőzsde BUMIX-indexébe frissen bekerült Duna House részvényei egymillió forintos forgalomban 1,1 százalékot erősödtek hétfő délután, az év eleje óta pedig már 35 százalékot emelkedett az árfolyam.