Kedvező nemzetközi hangulatban jelentős pluszban zárt a pesti parkett: a BUX-index 0,87 százalékkal 57 689 pontra erősödött. A Budapesti Értéktőzsde forgalma 9,7 milliárd forint volt.

20200206 Budapest Tőzsde  becsengetés Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20200206 Budapest 
Tőzsde  becsengetés 
Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. 
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A napot a blue chipek többsége jelentős pluszban zárta: az OTP részvényei 5,7 milliárd forintos forgalomban 1,17 százalékkal 14 675 forintig, a Mol papírjai 763 millió forintos érdeklődés mellett 0,44 százalékkal 2720 forintig erősödtek. 

A Magyar Telekom kurzusa 0,42 százalékkal 476 forintig menetelt 236 milliós forgalom mellett, míg a Richter árfolyama a 0,05 százalékkal 9235 forintig gyengült, 651 millió forintos érdeklődés mellett.

A nap legnagyobb nyertese azonban a BÉT nyári üdvöskéje volt: az Opus részvényei 799 millió forintos forgalom mellett 7,06 százalékkal 341 forintra erősödtek.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője rámutatott: a BUX a nyugati tőzsdeindexekkel összhangban emelkedett csütörtökön. 

Az európai részvénypiacoknak jót tettek az amerikai makroadatok, a vártnál kedvezőbb és kiskereskedelmi forgalom. A BÉT is elsősorban a kedvező befektetői hangulatnak köszönheti, hogy a kereskedés jól alakult csütörtökön – tette hozzá.