Optimista előrejelzés érkezett Lengyelországból a Molra, a magyar olajtársaság kilátásait eddig is optimistán látó mBank ugyanis friss elemzésében 4209-ről 4712 forintra emelte a részvényre vonatkozó célárat.

2017.05.19.  MOL százhalombattai Dunai Finomítója. Fotó: Móricz-Sabján Simon 2017.05.19.  MOL százhalombattai Dunai Finomítója. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság Archive

A frissített várakozás 70 százalékos ralit jelenthet a jelenlegi szintről, és teljesülése esetén közel ezer forinttal szárnyalhatná túl a kurzus az eddigi történelmi csúcsát. A lengyel elemzők természetesen továbbra is vételre ajánlják a Mol-részvényt.

Már eddig is az mBank taksálta legtöbbre a magyar nagypapírt, a második legmagasabb célárat pedig a Wood&Company tartja érvényben, a cseh brókerház múlt héten emelte meg bő 300 forinttal 3810 forintra a várakozását. Az Erste és a Citi ellenben óvatosabb kilátásokat fogalmazott meg néhány hete.

A Refinitiv adatbázisában szereplő elemzői célárak átlaga az elmúlt hetek változásait követően 2990 forint, ami nyolc százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál. Tíz bankház közül négy vételre, ugyanennyi pedig tartásra ajánlja a részvényt, két további befektetési szolgáltató szerint azonban a mostani szinten már érdemes eladni a papírt.

A Mol árfolyama 2023-tól
 

A Mol 0,4 százalékos erősödéssel indította a keddi kereskedést, az év eleje óta 6,5 százalékkal emelkedett a kurzus.