A járműveket már meg lehet rendelni, forgalmazásukat két partner kereskedő cég végzi: a Wallis Motor és a Duna Autó nyitott bemutatótermet. A tervek szerint 2 éven belül legalább 20 kereskedésből álló hálózatot építenek ki.

A press conference is held to release BYD New Song EV500 version cars in Xi'an city, northwest China's Shaanxi province, 17 September 2018.BYD New Song EV500 version cars were released during a press conference in Xi'an city, northwest China's Shaanxi province, on Monday (17 September 2018). The price is from 189,900 to 219,900 yuan ($27,750 to $32,130). (Photo by Tian ye / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Fotó: AFP

Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: a gyártó számára különleges jelentőséggel bír, hogy mostantól Magyarországon elektromos személyautóik hivatalosan is elérhetőek. 

A BYD mélyen gyökerező tapasztalattal rendelkezik Magyarországon az itt működő BYD eBus üzletág és a komáromi gyár révén

– emelte ki Shu.

A BYD úgy véli: versenyképes árú, korszerű elektromos járműveinek megjelenése Magyarországon fordulópontot hozhat a fenntartható közlekedésben.

A márka a magyarországi piacon három modell értékesítésével indít, ezek a fejlett elektromosjármű-technológiát és a környezettudatos megoldásokat ötvözik. Az összes új járműre 

6 év vagy 150 000 kilométer garancia vonatkozik, míg az energiatároló akkumulátorra 8 év vagy 200 000 kilométer garancia érvényes. 

Emellett a cég 24 órás országúti segélyszolgálatot biztosít, és megkezdte egy országos szervizhálózat kiépítését.

A BYD a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók (New Energy Vehicle, NEV) világelső gyártója 2022-ben mutatkozott be az európai személyautó-piacon. A márka forgalmazása eddig már 18 európai országban kezdődött meg.

Kínában egy nap alatt értékesítenek annyi új autót, amennyit Magyarországban egy évben. A NEV-kategória modelljeiből szeptemberben 743 ezer darabot adtak el az országban: 

a második héten napi átlag 52, a harmadikon 64, a hónapzárón pedig napi 128 ezres napi értékesítés jellemezte. A méretek érzékeltetéséhez érdemes hozzátenni, hogy tavaly a teljes magyar piacon 111,5 ezer autót adtak el.

Az MTI korábbi információi szerint a BYD tavaly 6,887 millió járművet adott el, az értékesítés tavaly tekintélyes mértékben, 93 százalékkal bővült. A gyártó az autóeladások erőteljes növekedésére számít az idén is.

Az AutoWallis csoport dinamikus, közel 50 százalékos növekedést mutatott fel a gépjármű-értékesítés terén. A vállalat növekedése organikusan is jelentős, de a tavaly végrehajtott Renault Hungária felvásárlásnak köszönhetően még dinamikusabb. 

Az új partneri megállapodás keretében az AutoWallis Distribution számos szolgáltatást nyújt majd a BYD Hungary, a gyártó hazai leányvállalata számára. 

A BYD autóipari üzletága Magyarországon már jelen van elektromosbusz-gyártó cégével, és tervei szerint az akkumulátor üzletágban is megjelenik: júniusi bejelentés szerint tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton.