Egyetértési megállapodást írt alá kedden a Rába Holding a nemzetközi viszonylatban is jelentős török hadiipari vállalattal, a Nurol Makinával, amelynek keretében megvizsgálják egy vegyesvállalat létrehozásának lehetőségét kooperációs gyártási együttműködés céljával – közölte a magyar járműipari cég.

Győr, 2015. november 27.Új, nagyteljesítményű lézervágó gépről emeli le daru segítségével a kivágott, selejt vaslemezt egy dolgozó a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.MTI Fotó: Krizsán CsabaGyőr, 2015. november 27.
Új, nagyteljesítményű lézervágó gépről emeli le daru segítségével a kivágott, selejt vaslemezt egy dolgozó a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
A Rába egyik szerelőcsarnoka. Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az egyetértési megállapodás és a tervezett együttműködés részese a Rába részvénytöbbségét birtokló állami tulajdonban álló N7 Holding és a Nurol Makina magyarországi leányvállalata is. Az egyetértési megállapodást a Honvédelmi Minisztérium támogató ellenjegyzésével látta el.

A Rába stratégiájába illeszkedő egyetértési megállapodás rendelkezései szerint a vegyesvállalat – a Rába speciális szerelési, gyártási és vizsgálati kompetenciáira építve – katonai járművek összeszerelését végezné a lehető legmagasabb hazai hozzáadott értékkel és magyar beszállítói tartalommal, elsősorban a Magyar Honvédség számára.

Mint ismert, a Rába évtizedes tapasztalatokkal és kiépített nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, honvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. Ezzel az együttműködéssel a Rába ismét a magyar honvédelem szolgálatába állhat.

A hírre közel 3 százalékos pluszba kerültek a Rába-parti társaság részvényei.