Lengyel Ádám, a Debreceni Egyetem (DE) gazdaságtudományi karának pénzügy-számvitel szakos hallgatója nyerte meg a London Stock Exchange Group (LSEG) Workspace Portfolio Management versenyét. A rangos közgazdasági megmérettetésen 16 ország több mint kétszáz leendő szakembere indult.

London,,Uk,-,Sep,27:,London,Stock,Exchange,Group,InLONDON, UK - SEP 27: London Stock Exchange Group in financial district on September 27, 2013 in London, UK. London is the world's most visited city and the capital of UK.
A versenyt a Londoni Értéktőzsde hirdette meg.
Fotó: Shutterstock

A Közép- és Kelet-Európa, valamint Közel-Kelet és Afrika (CEEMA) egyetemeinek meghirdetett megmérettetésen 46 intézmény, köztük a Debreceni Egyetem hallgatói versengtek egymással. Az egyetem pénzügyi tanszékének vezetője, Becsky-Nagy Patrícia öt hallgatót nevezett, akik közül Lengyel Ádám jutott be a döntőbe, ahol a legmagasabb pontszámot sikerült elérnie, így megnyerte a versenyt.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) közleménye szerint a Londoni Értéktőzsde (LSEG) által meghirdetett verseny debreceni győztese az MKT ifjúsági bizottságának elnöke. Nagy Gábor Miklós arról tájékoztatott, hogy az első fordulóban valós tőzsdei változásokat követve kellett a versenyzőknek szimulálniuk az általuk összeállított portfoliójuk kezelését.

A nemzetközi szinten legjobb eredményt elért 20 diák az elődöntőben az LSEG vezetői előtt prezentált. A döntőben pedig a legjobb 10 hallgató egy nemzetközileg elismert befektetőkből álló szakmai zsűri előtt mutatta be a befektetési stratégiáját. Lengyel Ádám a győzelmével lehetőséget kapott a Londoni Értéktőzsde portfoliómenedzsment-képzésén való részvételre.

Védelmi kötvények kibocsátását szorgalmazza Charles Michel, az Európai Tanács vezetője

Ukrajna támogatásába és a közös védelmi kiadások fedezésébe szeretné bevonni a lakossági befektetőket Charles Michel. A védelmi kötvények erős tagállami elköteleződést jelentenének. Michel javaslata ugyan jó eséllyel megoldaná az európai közösség tőkebevonási nehézségeit a védelmi kiadások növelésének kielégítésével kapcsolatosan, ugyanakkor a Covid-válságot követő, hatalmas közös hitelfelvétel után egyes tagállamok szinte biztosan vonakodnának ismét ilyen mértékben elköteleződni.