Már hétfőn a gyenge oldalra lendült a magyar fizetőeszköz, s az euró-forint áttörte a 200 napos mozgóátlagnál húzódó technikai szintet, 379,49-nél. Kedden a reggeli órákban további forintgyengülés indult, s úgy látszott, szignifikáns az áttörés, s már-már képbe került a 382,50-es ellenállás, hiszen az euró-forint kurzus 381 fölé lendült.   

Coins,Hungarian,Currency,-forint,,Close-up.,In,The,Background,Banknotes,Of
Fotó: Shutterstock

Kedden délelőtt azonban újra erősödni kezdett a forint, s az euróval szembeni árfolyam a 200 napos mozgóátlag közelébe süllyedt. Majd a hétfőn áttört technikai szint visszatesztelése kezdődött, és az euró-forint többször is a 379,49-es – ezúttal már támaszként szolgáló – technikai szint alá szúrt.  

 

Egymásnak ellentmondó szignálok villannak – mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője kiemelve, hogy a Bollinger-szalagok beszűkültek, az MACD-indikátor vételi jelzésen, de az RSI még nem adott egyértelmű jelet. Mindenesetre a forint erős oldalán a 377-es támaszra érdemes figyelni, míg a gyenge oldalon a 382,50-es szint lehet elérhető, ha az euró-forint kurzus eltávolodik a 200 napos mozgóátlagtól.